pátek 19. srpna 2016

RECENZE: Krutá volba | Diane Chamberlain

Share it Please


autor: Diane Chamberlain
originální název: Secret life of CeeCee Wilkes
počet stran: 430
nakladatelství: Ikar
rok vydání: 2007



Eve Elliottová má vše, je milující matka i manželka, ale její život je jedna velká lež. Není tou, za níž se vydává. Kdysi, ještě jako CeeCee Wilkesová, učinila jedno chybné rozhodnutí, jehož následkem může být ohrožena její rodina nebo zničen život člověka souzeného za zločin, jehož se nedopustil. 

Celý příběh se začíná odehrávat v roce 1977. Tehdy 16 letá CeeCee se v kavárně, ve které obsluhuje, seznamuje s Tomem, do něhož se ihned zamiluje. Tom je o několik let starší a nedělá mu problémy si důvěřivou a naivní mladou dívku snadno získat.

"Upřímnost byla její druhá přirozenost. Nikdy by ji nenapadlo, že pro něj to neplatilo."

Po určité době se CeeCee od Toma dozvídá, že jeho sestra Andie je odsouzena neprávem k trestu smrti a Tom se svým bratrem Martym, válečným veteránem, mají vymyšlený plán, jak Andie pomoct. Unesou manželku guvernéra Severní Karolíny Irvinga Russella a výměnou za ní budou požadovat snížení trestu pro Andie. Věci se však po únosu zkomplikují a CeeCee bude nucena prchnout a skrývat se pod falešným jménem. Nebude však sama...

CeeCee nás provází od mládí až do dospělosti, kniha popisuje v podstatě celý její život, co ji vedlo k rozhodnutím, jež učinila a jaké následky pro ni měly... 

Ke konci knihy se opět setkáváme s Corinne, se kterou jsme se seznámili v úvodní kapitole. Příběh zde navazuje přesně v daný okamžik, ve který byl ukončen na konci první kapitoly. Finále spěje k nevyhnutelnému.

Předně musím přiznat, že autorku jsem objevila teprve nedávno, byť má na kontě už pěknou řádku knih. Je to teprve druhá kniha, kterou jsem od autorky četla (první byla Před bouří a ta se mi taky hodně líbila). Diane Chamberlain píše opravdu čtivě už od první stránky, děj je napínavý, vyvíjel se často neočekávaně, nepředvídatelně s několika zvraty. Samotný konec mě malinko zklamal, více ho však nechci rozvádět, abych něco neprozradila.  

90 %




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc za komentáře.