čtvrtek 9. listopadu 2017

RECENZE: A Cup of Style: Motivační diář 2018

Share it Please

Hezké dopoledne milí čtenáři.



Nedávno jsem publikovala recenzi na knížku Moje sestra žije na krbové římse, kterou mi poskytlo nakladatelství Slovart. V balíčku se kromě knížky nacházel ještě motivační diář, který vytvořilo sesterské duo Lucie Ehrenbergerová a Nicole Ehrenbergerová, zakladatelky úspěšného blogu A Cup of Style, jenž se věnuje především módě, ale je i odrazem jejich života, protože skrz něj promítají své názory.

Ze začátku jsem vůbec neměla v plánu nějakou recenzi na tento diář zpracovávat, ale pak mi to nedalo a navíc by byla škoda vás o takový krásný motivační diář ochudit. Představím vám jej v krátkosti s pár fotografiemi.



Předně bych chtěla říct, že zatím vůbec netuším, zdali diář využiji nebo ne, a to hlavně z toho důvodu, že já na takové věci nikdy nebyla. Mé několikeré pokusy o založení diáře vždy po pár měsících vzaly za své, protože kvůli mé lenosti a zapomnětlivosti jsem si do něj přestala cokoliv zapisovat. Prostě nejsem ten typ. Jelikož jsem teď na rodičovské dovolené, nemám si tam prakticky moc co zapisovat. Pokud má člověk nějaké pracovní povinnosti či studijní, zcela to chápu, ale jinak to u mě nemá moc smysl. Napadlo mě zapisovat si tam různé činnosti a plány spojené s blogem, ale nevím, jestli mi bude pro tyto účely vyhovovat. Pro ně mám vyhrazený obyčejný sešit, který mi ke spokojenosti úplně stačí.




Lucie s Nicole pro nás stvořily již druhý motivační diář, přičemž hlavních důvodem bylo především to, že věří, že "správné plánování je část úspěchu".




Tento motivační diář s praktickou gumičkou má úžasné zpracování, které vás uchvátí už na první pohled. Líbí se mi nádherně zvolené pastelové barvy a celkový design, s nímž celý diář působí minimalisticky a čistě. Nádhera.

Zpracování uvnitř diáře je snad ještě krásnější, nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala. Vůbec jsem neměla páru, že existují motivační diáře a ne jen ty obyčejné, ve kterých najdeme pouze škatulky na denní nebo měsíční plánování.




Každý měsíc začíná úvodním slovem, v lednu navíc budete mít možnost zhodnotit i rok loňský a zapsat si tak například nejlepší zážitky v roce 2017. Následuje měsíční plánovač a poté samozřejmě klasický denní diář, který je navíc po stranách opatřen buď poznámkami nebo "to do" listem. Na konci měsíce nesmí chybět zhodnocení za uplynulý měsíc, co se nám podařilo splnit z toho, co jsme si naplánovali, co jsme nesplnili, nejlepší zážitky apod. Následuje dvojstrana k poznámkám, kam si můžete zapsat nejrůznější postřehy. Každý následující měsíc se věnuje určitému tématu, která se obměňují. Nechybí motivace k různým aktivitám, ať už venku, či jen k odpočinku. Například v prosinci se můžete těšit na plánovač vánoční dárků, což je prostě senzace!








Za zaslání motivačního diáře moc děkuji nakladatelství Slovart. Pokud vás diář zaujal, můžete si jej zakoupit přímo zde.


Jak to máte s diáři vy? Plánujete si nějaký pořídit na rok 2018? A co motivační diáře, jaký na ně máte názor? Budu zvědavá na vaše komentáře.

6 komentářů:

  1. Holky občas sleduji na YT, přijdou mi moc sympatické. Diáře mají pěkné, uvažovala jsem nad tím menším, tento je pro mě moc veliký, ale nakonec jsem si pořídila už v červenci Moleskine, který je na 18 měsíců a končí mi tak až prosincem 2018. To je podle mě nejlepší diář, jaký jsem mohla sehnat, sice je dost drahý, ale jelikož je malý, praktický a přehledný, tak ho opravdu poctivě používám každý den a mám z něho radost. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je právě moc neznám, jasně o A Cup of Style jsem už slyšela, ale nikdy jsem je nesledovala. Donedávna jsem ani netušila, že holky jsou sestry, myslela jsem, že jsou prostě kámošky. Ale diář se jim vážně povedl :-)
      V diářích se fakt nevyznám (jak jsem psala), ale název Moleskine mi něco říká :-)

      Vymazat
  2. Diář vypadá vážně pěkně. Líbí se mi jak je udělaný... :) Já na motivační diáře moc nejsem, ale vlastně proč ne, že. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt krásný, až je mi škoda do něj cokoliv zapisovat :D Já na tohle vůbec nejsem, ale jak říkáš, proč ne :-))

      Vymazat
  3. Teď až koukám, že ho mám také, jen teda v tom menším vydání :-))
    A kupovanej :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš :-)) Já ten svůj už nakonec nemám, věnovala jsem ho sestře, byla z něj nadšená :-)

      Vymazat

Děkuji moc za komentáře.