pondělí 6. února 2017

RECENZE: Deník fejsbukové matky pokračuje | Lucie Nachtigallová

Share it Please


autorka: Lucie Nachtigallová
nakladatelství: Omega
rok vydání: 2017
počet stran: 208






Anotace:



Specifický smysl pro humor, sebeironie a další stovky vtipných příběhů mámy od tří dětí, kterou jste mohli poznat už v prvním díle Deníku fejsbukové matky, tlačí na naši bránici snad s ještě větší silou než předtím.
Peripetie, které rodiče, dvojčata Viki a Fandu, jejich malou sestru Bětku a domácí zvěřinec denně potkávají, tentokráte zahrnují statusy z let 2012 – 2014. Jak to dopadne, když se přetížená matka rozhodne ještě kromě plození, rození, kojení a výchovy dětí podnikat? Věřte, že se budete smát od první do poslední stránky.

Stejně jako u prvního dílu i zde platí, že knihu můžete začít číst zepředu, zezadu, nebo třeba i odprostřed, a přesto vám nic neuteče. Všude se chytnete a všude se poznáte. V tomto vydání navíc najdete originální bonusový materiál. 



Vlastní názor:



Tato kniha, jak už název vypovídá, je pokračováním úspěšného prvního dílu Deník fejsbukové matky, která vyšla v minulém roce. Kniha je originální a zajímavá hlavně tím, že je celá sestavená pouze z facebookových statusů. Setkala se s pozitivními ohlasy a tak nic nebránilo tomu vydat pokračování. 

A o čem autorka píše, že je to tak zábavné? Hlavně o různých peripetiích, které potkaly její rodinu. Nejvíce se zasmějete u vtipných historek, které autorka zažila s dětmi. V záplavě vtipných a sebeironických komentářů se objeví i statusy odkazující na události té doby, např. zmiňuje kauzu methylalkoholu. Člověk si tak i připomene, co se v letech 2012-2014 událo.

Kniha je moc hezky zpracovaná, předsádka je vytvořena z malůvek autorčiných dětí, stránky uvnitř knihy jsou z křídového papíru. Nechybí ani všitá záložka, kterou možná ani nepoužijete. Kniha se totiž čte velmi rychle a prakticky sama. Jak uvádí i anotace, knihu můžete číst zepředu, zezadu nebo začít uprostřed. Statusy jsou však seřazeny podle data a některé na sebe navazují. Navíc jsou některé doplněny fotografiemi





Kniha rovněž láká na originální bonusový materiál. Ten sestává z vysvětlení pravidel hry, jejíž název zní "Krvavé koleno", která, ač se podle názvu nezdá, se hraje s dětmi a možná zaujme i vás. Dále vám autorka odhalí recept na "nejlepší vanilkové rohlíčky na světě", který se v rodině předává z generace na generaci a "Fandovu rybí polévku", což je zase tajný manželův recept, který autorce prozradil pod menším nátlakem. A abych všechno neprozradila, tak o dalším bonusovém materiálu se dočtete v knize. 😊





Pokud jste fanoušky Lucie Nachtigallové a líbil se vám první díl, neotálejte s koupí druhého dílu. Budete se smát od začátku až do konce. Pokud vám ale Facebook nic neříká nebo na něj máte dokonce alergii, kniha pro nás určená není.

90 %



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Omega. Více o knize se dozvíte zde a zakoupit ji můžete zde.

5 komentářů:

  1. Ještě jsem nečetla ani jedničku, ale mám ji zapsanou! :) Příjemná oddychovka, že?

    OdpovědětVymazat
  2. Než jsem se stačila porozhlédnout po jedničce, už je pokračování. Toto letí... Snad se k nim brzy dostanu, ať se také zasměji. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Já jedničku ještě nečetla, ale chystám se :-)

      Vymazat
  3. Já jsem si taky ze začátku myslela, že tu knihu mají někteří dvakrát a divila jsem se a pak mi to došlo :D :D Určitě si přečti, pokud máš ráda tyto knihy. A děkuji :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za komentáře.